#F29400
2
0
55

Localització

Localització

 

El terme municipal d'Olocau del Rei, es troba situat al nord-est de la província de Castelló, en la comarca dels Ports. Es tracta d'un àrea que pertany als contraforts més orientals del Sistema Ibèric extern o aragonès.
Es pot accedir des de Castelló de la Plana (132 Km.) o des de Vinaròs (103 Km.), ambdues ciutats situades i ben comunicades per la N-340 i l'A-7; és necessari arribar a Sant Mateu i després Morella (32 Km.), a través de la carretera nacional 232, desviar-se cap a Forcall (20 Km.), i seguint el riu Cantavieja, arribar a la Mata (12 Km.) o la de la Todolella (10 Km.), aquesta segona encara que més curta, resulta de traçat molt més muntanyenc fins a Olocau del Rei.

Olocau del Rei, situat en la comarca Els Ports, és un municipi típic de muntanya, presentant un relleu muntanyenc dominat per alt de *Manzanera (1.248 m), situant-se el nucli urbà a una altitud d'1.047 m, en la solana de Puig d'Olocau, coronat per l'antic castell. L'economia està basada fonamentalment en la ramaderia i l'agricultura, sent la terrisseria, avui una activitat abandonada, important al llarg de la seua història.