#F29400
2
0
165

Llocs d'interès

L'Ermita de Sant Roque és una xicoteta capella urbana situada en la calle Carretera de Cantavieja, alineant-se la seua façana amb la resta d'edificacions particulars als costats de les quals està adossada. Construïda en el segle XIX, es conserva en bon estat encara que ha desaparegut el porxo previ que tenia, derrocat quan es va traçar l'actual carretera.

La…

L'ermita de Sant Marcos, segle XV-XVIII. És la major del municipi, situada en les proximitats del riu Cantavieja i el Torns.

Durant anys va albergar els dies 25 d'abril i 24 de juny, importants fires comercials. Posseeix un recinte exterior tancat, format per arcs romànics i el paviment central es troba empedrat. Data del segle XVIII.

Es tracta d'un safareig públic, en el sud del casc urbà, lindante amb el Camí Veïnal d'Olocau del Rei a la Mata per la partida Vinyero.

L'espai és rectangular, i ho conformen una part coberta, d'una sola planta, dins de la qual hi ha dues basses, de blocs de cadirat, que servien com a safareig. En l'exterior pegat a un mur de maçoneria flueix una font, a través d'una canella d'…

El forn públic d'Olocau del Rei, gòtic del segle XIII, data de 1272. Es tracta d'una xicoteta sala que consta de tres arcs romànics, situada en la part posterior de la Confraria, fins a fa uns anys utilitzada com a forn, però possiblement en una altra època formaria part d'un edifici major.

En l'actualitat el forn s'està habilitant com a sala d'exposicions i es pot visitar.…

L'Ajuntament d'Olocau del Rei, del segle XVI, data de 1575. Situat en la plaça, és un edifici noble, construït en pedra de cadirat, que consta de tres plantes, situat en la plaça, restaurat fa uns anys. Posseeix una àmplia sala i caixa amb set claus.

Xicoteta font situada en la part baixa del poble, llaurada en pedra formant un interessant arc gòtic. Es tracta d'una xicoteta font situada al Sud del casc urbà, al costat d'una sendera que passa pròxima al poble.

Aquesta adossada a una paret de maçoneria que conforma un bancal i que delimita el *azagador. L'aigua que sorgeix d'aquesta paret cau a un xicotet aljub, a través d'…

Es va començar a construir en el segle XIV. L'interior és gòtic, encara que posseeix una porta romànica. Posteriorment en el segle XVIII, es va procedir al seu recobriment amb guix barroc.

La planta és rectangular d'una sola nau, amb capelles laterals aprofitant l'espai dels contraforts. Té sis crugies i absis recte. La crugia situada als peus té un cor en la part superior, pel…

Es tracta d'una xicoteta ermita, de planta rectangular d'una sola nau adossada a l'antic cementeri. Construïda en el segle XV, es va modificar i es va recobrir amb voltes paredades de rajola en el segle XVIII.

L'accés està situat als peus de la nau, al costat d'estiga hi ha tres crugies resoltes amb arcs perpianys, recoberts posteriorment sobre els quals descansen els cabirons…

L'antic edifici de la confraria o Llotja de la Llana, del segle XVI, data de 1541. En l'actualitat, en total ruïna, únicament conserva part de la façana, una gran porta molt deteriorada, i sis arcs de mig punt amb columnes llaurades i capitells artesans.

Xicotet casc urbà generat a partir de l'antic camí de Cantavieja a la Todolella. Tangent a ell se situa la Plaça de l'Ajuntament, amb els edificis civils més significatius. Paral·lela a aquesta es troba la Plaça de l'Església.

Existeix un altre eix perpendicular al primer, que configura l'altre carrer pròpiament dita del poble, per la qual s'accedeix al cementeri, i en la qual…