Ajuntament d'Olocau del Rei

Ermita de Sant Blai

 

Es tracta d'una xicoteta ermita, de planta rectangular d'una sola nau adossada a l'antic cementeri. Construïda en el segle XV, es va modificar i es va recobrir amb voltes tapiades de rajola en el segle XVIII.

L'accés està situat als peus de la nau, junt amb estiga hi ha tres crugies resoltes amb arcs perpiaños, recoberts posteriorment sobre els quals descansen els cabirons de coberta a dos aigües. En la primera, sobre l'entrada, està el cor.

La quarta crugia de majors dimensions, es cobrix amb la cúpula rebaixada tapiada de rajola, la coberta en este tram és a tres aigües, recolzant les bigues De carener sobre l'últim arc. Els murs són de maçoneria, en la que apareixen arcs de lloses, els cantons són de carreu.

La coberta de teula àrab, té un ràfol també ceràmic, a base de teula i rajola ceràmica massissa. Està decorada amb pintures del XIX sense interés. El paviment és de terra cuita de 20x20. Presenta humitats per estar junt amb el cementeri i a una cota inferior.

Té interés l'entorn pel cementeri i la part de l'accés. (Catàleg del Patrimonitònic Els Ports de Morella i la Tinença de Benifassà.)

Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Formulari de cerca

Site developed with Drupal